Türkiye –ABD İş Ortaklıklarının Güçlendirilmesi Projesi Başladı.
TOBB ile ABD Ticaret Odası arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı.

Türkiye-ABD İş Ortaklıkları Geliştirme Projesi, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan 400 bin ABD doları, Amerikan Ticaret Odası, TOBB ve Odaların katkılarıyla geliştirilerek uygulanmaktadır.

Proje Kapsamındaki ilk iki Seminer 24 Temmuz 2006 tarihinde Ankara’da ve 26 Temmuz 2006 tarihinde de Kayseri’de gerçekleştirilmiştir.

TOBB-Amerikan Ticaret Odası İşbirliği Anlaşması imzalandı…
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ABD Ticaret Odası İcra Kurulu Başkanı John W. Bachmann TOBB ile ABD Ticaret Odası arasındaki işbirliğini sürekli hale getirmeyi ve kapsamını derinleştirmeyi öngören bir mutabakat zaptı imzalamıştır. İmza töreninde ve sonrasında Proje kapsamındaki ilk seminere ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson iştirak etmiştir.

Toplantıda yapılan sunuşlar:
Banking in the United States for Turkish Investors – Financial Resources Available , Alan Andrews
Barbaros Karaahmetoglu'nun Sunumu
İhracata Yönelik Devlet Yardımları, Hakan Kızartıcı